Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin Etkinlikleri

1. Polonya'dan gelen Erasmus öğrencileri Rektörümüz sayın Prof. Dr. İsmail Güvenç'i ziyaret etti. (Mart 2012)

2. Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı (Mart 2012)

3. Isparta Süleyman Demirel Üniversite'sinde düzenlenen 3. Sharing Erasmus Experiences etkinliklerine Üniversitemiz de katıldı. (Mayıs 2012)

4. Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi'nde Erasmus Paylaşım Paneli düzenlendi. (Ekim, 2011)

Fakültemizin konferans salonunda 20 Ekim 2011 tarihinde ERASMUS Paylaşım Paneli düzenlendi. 2010-2011 Bahar Döneminde Erasmus Programı kapsamında Yunanistan'da eğitim gören öğrencilerimiz deneyimlerini öğrenci ve akademisyenlerle paylaştılar. Panele fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ökkeş Kesici, MREF Erasmus Koordinatörü Araş. Gör. Zeynel Amaç, Sınıf Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Günay, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Ahmet Kırğın, Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Tila Erden ve
Fatma Yıldız konuşmacı olarak katıldılar. Panel, slayt gösterisi ve soruların cevaplandırılmasının ardından verilen bir kokteyl ile sona erdi.

Erasmus Paylaşım Paneli

Panel 2011

5.  Üniversitemiz Erasmus Yıllık Toplantısında temsil edildi (Kasım, 2013)

Kasım ayı içerisinde Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya üniversitemizi temsilen Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup DOĞAN, Kurum Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel AMAÇ ve Müslüm EFLATUN katıldı.

İki gün süren toplantıda Erasmus Değişim Programı’nın adının ERASMUS+ olarak değiştirildiği ve 2015 yılından itibaren sadece AB ülkelerini değil, tüm dünya üniversitelerini kapsadığı bildirildi. Ayrıca, programdaki köklü değişiklikler detaylı olarak anlatıldı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarıyla sona erdi. Yıllık toplantı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

6.  Üniversitemizde Erasmus+ Programı ve Projeler Tanıtıldı (Mart, 2014)

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Zeynel Amaç tarafından, Erasmus+ programı ve Avrupa Birliği projeleri hakkında akademik personelimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Her gün farklı bir birimde gerçekleştirilen etkinliklerde, Erasmus+ programı, mesleki eğitim öğrenme hareketliliği, mesleki eğitim stratejik ortaklıklar, sektörel beceri ortaklıkları ve bilgi ortaklıkları hakkında sunumlar yapıldı.

Soruların cevaplandırılması ile sona eren etkinliklere katılan akademisyenler, toplantıların faydalı olduğunu ve Erasmus+ programıyla beraber, üniversitemizde daha fazla projelerin yapılabileceği konusunda görüşlerini ifade ettiler.

Erasmus+ programı, projeler ve stratejik ortaklıklar ile ilgili sunuların birer örneğine http://erasmus.kilis.edu.tr/sayfa/4618/Erasmus+_Sunular web adresinden ulaşabilirsiniz.

7. Erasmus+ Deneyim Paylaşımı Paneli'nin İkincisi Düzenlendi. (Mart, 2014)

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Panel 1

Erasmus+ Panel 4

8. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı Yapıldı (Mart, 2014)

Üniversitemizin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan araçlardan biri olan Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulunan üniversiteler ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde 2014-2015 akademik yılında eğitim alacak öğrencileri belirleyecek Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi amfilerinde yapıldı.

Sınavda kullanılan sorular Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından hazırlandı ve soru kitapçıkları üniversitemiz matbaasında ÖSYM kalitesinde basıldı. Büyük bir katılımın gözlendiği sınav sonrası öğrenciler heyecanlı olduklarını, Erasmus+ Programı’nın kendileri için büyük fırsat olduğunu, Erasmus+ ile Avrupa üniversitelerinde eğitim alma ve kendilerini geliştirme imkânlarının bulunduğunu belirttiler.

Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan da yaptığı açıklamada, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

9. Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı (Nisan, 2014)

Üniversitemizde, yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimine imkan tanıyan Mevlana Değişim Programı bilgilendirme toplantıları yapıldı.

İki ayrı günde gerçekleştirilen toplantılara; Fen Edebiyat Fakültesi, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Yusuf Ağkuş tarafından Mevlana Değişim Programı hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya katılan öğrenciler, bu tür toplantıların faydalı olduğunu ve Mevlana programıyla birlikte üniversitemizde yurtdışı eğitim fırsatlarının daha da arttığını ve çeşitlendiğini dile getirdiler.

10. Erasmus Personel Hareketliliği Kapsamında Polonya Pomerianian at Sluspk Üniversitesinden Misafirlerimiz Geldi (Mayıs, 2014) Daha fazla bilgi ve resim için lütfen tıklayınız. (Tercüme Desteği İçin Sayın Okutman Hülya Saygılı Hanımefendi'ye Teşekkürler!)

Erasmus Personel

11. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Kapsamında Yurtdışında Eğitim Gören Öğrencilerimiz Deneyimlerini Paylaştı (24 Aralık 2014)

Zeynep Canbaz (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),

Nuray Özsöyleyen (MREF Okul Öncesi Öğretmenliği),